De Groff Hessel

Wie?

Wie zijn we

Wie zijn we

Wie zijn we

Hessel de Groff werd geboren op 25 november 1967 in Sas van Gent (NL). Hij volgde zijn muziekopleiding aan de Stedelijke Muziekacademie van Eeklo. Daar behaalde hij zijn regeringsmedaille slagwerk in 1989.

Vervolgens studeerde hij klassiek slagwerk en jazz lichte muziek aan het Conservatorium van Gent en Antwerpen. In 1996 behaalde hij achtereenvolgens zijn Meestergraaddiploma slagwerk (gespecialiseerd melodisch slagwerk) aan het KMC te Gent bij Dhr Bart Quartier en zijn pedagogisch diploma. In 1998 behaalde hij zijn Meestergraaddiploma Ha-Fa-Bra-directie bij Eddy van Oosthuyse en Dirk Brossé en in 2003 zijn Meestergraaddiploma muziektheorie optie Orkestdirectie, Analyse en schriftuur te Gent bij Dirk Brossé.

Hij volgde workshops bij onder meer Johan de Mey, Philippe Sparke en Arthur Lipner.

In het kader van zijn studies was hij in december 1999 assistent van Dirk Brossé in Osaka (Japan) bij the Osaka Windorchestra.

Hij studeerde onder meer bij Bart Quartier, Jan de Haas, Dirk Brossé, Eddy van Oosthuyse, Freddy Sunder, Mark Godfroid, Luc Breweys, Mark Matthys, Frank Nuyts, Carlo Willems, Leo Ouderits, Dirk Cornelis, Filip Rathé, Rudy Steyaert, Eric Vermeulen, enz.